Zdravá školní jídelna
Naše firma je zapojena do projektu "Zdravá školní jídelna". V rámci tohoto projektu spolupracujeme s Krajskou hygienickou stanicí a Státním zdravotním ústavem na vylepšování nejenom nutričních hodnot pokrmů pro děti, ale také zlepšení celkové kultury stravování v našich jídelnách a informovanost dětí a rodičů o důležitosti vyvážené stravy pro děti.
10 Kritérií „Zdravé školní jídelny“
- pitný režim s omezením jednoduchých cukrů
- plánování jídelníčku dle nutričního doporučení ke spotřebnímu koši
- správné a bezchybné vedení spotřebního koše
- omezení používání dochucovadel a instantních dehydratovaných směsí
- nepoužívání polotovarů vysokého stupně konvenience
- veřejně dostupný jídelníček
- solme s rozumem
- výzdoba jídelny
- komunikace jídelny s rodiči, žáky pedagogy
- čtvero ročních období – zařazování sezónních potravin